Hoe de Isabel 6 beveiligingscomponenten downloaden en installeren?

Document ID: 44207
Gewijzigd: 13/02/2020
Uw computer upgraden of Isabel 6 installeren op een andere computer

U kan eenvoudig de Isabel 6-beveiligingscomponenten installeren op een andere computer (zie hiervoor de installatie handleiding hieronder). Hou er rekening mee dat uw computer moet voldoen aan deze systeemvereisten.

Als u Isabel 6 wilt gebruiken op meerdere computers dan kan u dezelfde Isabel kaartlezer delen of hiervoor een bijkomende Isabel kaartlezer bestellen.

Zijn mijn gegevens uit Isabel 6 ook beschikbaar via een andere computer?

Alle gegevens in Isabel 6 zullen beschikbaar zijn vermits het een cloud applicatie is en er geen data lokaal worden opgeslagen. 

Indien u de optionele module Isabel Offline Reporting gebruikt, zal u Isabel Offline Reporting ook moeten installeren op de nieuwe computer. Eenmaal geïnstalleerd, kan u hiervan de data vanaf een backup terugzetten naar deze nieuwe computer.

Ik heb al beveiligingscomponenten geïnstalleerd voor KBC/CBC of BNP Paribas Fortis

De Isabel 6-beveiligingscomponenten volstaan om toegang te verkrijgen tot deze banktoepassingen. U kan de andere Isabel 6-beveiligingscomponenten verwijderen vóór het installeren van Isabel 6. U dient enkel de links naar de toepassingen te bewaren.

Installatiehandleiding voor 

Downloaden van de Isabel-beveiligingscomponenten
 1. U kan de Isabel-beveiligingscomponenten terugvinden in de downloadzone voor Windows.

 2. Kies voor Opslaan bij de keuze of u het bestand wilt uitvoeren, opslaan of annuleren.

   
 3. Kies voor Uitvoeren als het bestand gedownload is.

Welkomstscherm

Bij het starten van het installatieprogramma wordt u begroet door het welkomstscherm. Klik op Volgende om verder te gaan met de installatie.

Licentieovereenkomst

Vervolgens wordt de licentieovereenkomst getoond. Om verder te gaan, vink het vakje aan naast de tekst "Ik bevestig dat ik deze versie van de Isabel 6 beveiligingscomponenten wil installeren." om te bevestigen dat u akkoord gaat met de voorwaarden van de softwarelicentieovereenkomst. Klik daarna op Volgende om de installatie verder te zetten.

Veiligheidsinformatie betreffende SmartCard operaties

U krijgt een bericht te zien in verband met de veiligheid van SmartCard operaties. Lees dit bericht aandachtig en zet vervolgens de installatie verder door op Volgende te klikken.

Verificatie van de "Installatievereisten"

Het installatieprogramma zal de systeemvereisten verifiëren en de resultaten weergeven in een rapport.

 • OK: Deze vereiste is vervuld
 • Waarschuwing: Deze vereiste is niet vervuld of de controle is niet gelukt. U kan alsnog doorgaan met de installatie, maar het is aangeraden de bijhorende controle manueel na te kijken om mogelijke toekomstige problemen te voorkomen.
 • Fout: Deze vereiste is niet vervuld, u kan de installatie niet uitvoeren. U kan de installatie opnieuw starten nadat u dit probleem heeft rechtgezet.

Klik op Volgende om verder te gaan. Indien een vereiste niet is vervuld, zal de installatie worden afgebroken.

"Doelmap" selecteren

De standaard doelmap voor de installatie van de Isabel-beveiligingscomponenten zal worden voorgesteld. Indien nodig kan deze worden aangepast (enkel aangeraden voor geavanceerde gebruikers).

Extra snelkoppelingen

In deze sectie kan u desgewenst Isabel snelkoppelingen toevoegen aan uw bureaublad en/of uw favorieten. Klik op Volgende om verder te gaan.

Vertrouwde websites

Om een correcte werking van de Isabel applicatie in Internet Explorer te garanderen, dienen een aantal websites die gebruikt worden door de applicatie te worden toegevoegd aan de lijst met Vertrouwde websites. Op dit scherm vindt u een lijst van alle websites die Isabel aan deze zone zal toevoegen. Klik op Volgende om de installatie verder te zetten.

Selecteren van de "Te installeren extra's"

Het installatieprogramma zal vragen of u, samen met de Isabel-beveiligingscomponenten, een extra optionele component wilt installeren. U kan deze indien gewenst ook nog op een later tijdstip installeren (zie "apart downloaden" in de lijst hieronder). Volgende extra is beschikbaar:

 • ING Bank Modules: geeft de mogelijkheid om meteen vanuit Isabel 6 ING Telelink te starten via Mijn bankmodules >Telelink 6 opstarten (apart downloaden).

De geselecteerde extra wordt op een later tijdstip gedurende de installatie gedownload. Hierdoor kan de installatie langer duren.

Installatielijst

Dit is het finale scherm alvoren de eigenlijke installatie van start gaat. In deze weergave vindt u een oplijsting van alle componenten die hierna op uw computer zullen worden geplaatst. Indien u toch nog bepaalde zaken hiervan wil schrappen of toevoegen kan u altijd op uw stappen terugkeren door op Vorige te klikken, en de nodige aanpassingen te doen. Als alles correct staat kan u verder gaan door op Installeren te klikken.

Installatieproces en installatie voltooien

Het installatieproces gaat nu van start, dit kan in sommige gevallen best even duren. Laat het programma zijn werk doen tot u op het voltooingsscherm komt zoals op de tweede afbeelding wordt weergegeven.

Afhankelijk van de performantie van uw computer en de geselecteerde extra's in de stap 'Te installeren extra's' kan de installatie enkele minuten duren.

Na de installatie van de Isabel 6-Beveiligingscomponenten krijgt u volgende opties:

 • Het verbindingstestprogramma starten (aanbevolen): hiermee kan een eerste indicatie worden gegeven of extra aanpassingen nodig zijn aan uw firewall of proxy instellingen. Gelieve contact op te nemen met uw systeembeheerder indien één van deze tests faalt.
 • Logboek van Windows installer weergeven: dit zal een nieuw document openen met het logboek van de installatie. Enkel bij een gefaalde installatie kan dit een nuttige bron van informatie zijn.
 • Bijkomende features installeren: dit zal de installatie starten van de geselecteerde extra's. Indien u er geen hebt geselecteerd zal deze optie niet beschikbaar zijn.
Verder gaan na de installatie

Hoe ga je verder na de installatie van de Isabel 6-beveiliginscomponenten:

 1. Herstart uw pc.

 2. Installeer de webextensies wanneer u gebruik maakt van één van onderstaande browsers:
 3. Ga vervolgens naar :
Vorige versies van de Isabel Beveiligingscomponenten MSI

Isabel Beveiligingscomponenten versie 6.31.0011 (Internet Explorer)

Isabel Security Components version 6.32.0011 (Multibrowser)

Installatiehandleiding voor 

Downloaden van de Isabel-beveiligingscomponenten en openen van het schijfkopiebestand
 1. U kan de Isabel-beveiligingscomponenten terugvinden in de downloadzone voor Mac.

 2. Klik op de Download-knop of kies de gewenste versie uit de lijst om het downloaden te starten.

 3. Indien u de standaardbrowser Safari gebruikt, zal het installatiepakket gedownload worden naar de Downloads-map.

 4. Klik op de Downloads-map in het Dock. Klik vervolgens op het Isabel Security Components schijfkopiebestand om dit te openen.

Het installatieprogramma starten
 1. Na het openen van het schijfkopiebestand krijgt u volgend scherm te zien:

 2. Dubbelklik op het blauwe icoon om het installatieprogramma te starten.

Introductie: Welkomstscherm

Na het starten van het installatieprogramma wordt u begroet door het welkomstscherm. Klik op Ga door om verder te gaan.

Leesmij: Veiligheidsinformatie betreffende SmartCard operaties

U krijgt een bericht te zien in verband met de veiligheid van SmartCard operaties. Lees dit bericht aandachtig en zet vervolgens de installatie verder door op Ga door te klikken.

Licentie: Softwarelicentieovereenkomst
 1. Vervolgens wordt de softwarelicentieovereenkomst getoond. Klik op Ga door om verder te gaan.

 2. Om te installatie verder te zetten, klikt u op Akkoord om te bevestigen dat u akkoord gaat met de voorwaarden van de softwarelicentieovereenkomst.

Installatietype: Benodigde schijfruimte & bevestiging voor herstart na het afronden van de installatie
 1. Het installatieprogramma zal de benodigde schijfruimte voor een standaard installatie berekenen en weergeven. Klik op Installeer om door te gaan.

 2. Er wordt een melding getoont om u er op te wijzen dat de computer moet worden herstart na het voltooien van de installatie. Klik op Ga door met installeren om verder te gaan.

Installatie: Bevestiging door administrator & voltooien van de installatie
 1. Voer uw gebruikersnaam en paswoord in (of deze van een administrator indien u niet over administrator rechten beschikt) en klik op Installeer:

 2. De Isabel-beveiligingscomponenten worden nu geïnstalleerd.

Overzicht: Voltooiing & verzoek om het installatieprogramma naar de prullenmand te verplaatsen
 1. Wanneer de installatie is afgerond, krijgt u het volgende scherm te zien. Klik op Herstart om door te gaan.

 2. U zal worden gevraagd of u het installatieprogramma naar de prullenmand wil verplaatsen. Klik op Naar prullenmand om dit te bevestigen.

 3. Uw computer zal nu opnieuw opstarten om de installatie te voltooien.

Verder gaan na de installatie

Hoe ga je verder na de installatie van de Isabel 6-beveiliginscomponenten:

 1. Herstart uw pc.
 2. Ga vervolgens naar :
Hoe de Isabel 6 beveiligingscomponenten downloaden en installeren?
44207
13/02/2020