Hoe mijn Isabel SmartCard activeren?

Document ID: 45146
Gewijzigd: 23/07/2020
Meer informatie over de standaard activatie

Standaard Activatie

Na het ontvangen van uw Isabel SmartCard en na de installatie van de Isabel Beveiligingscomponenten, dient u een eenmalige activatie uit te voeren alvorens u uw SmartCard kunt gebruiken. De Isabel SmartCard moet geactiveerd worden vóór de definitieve vervaldatum van activering. De vervaldatum staat vermeld in de brief met de pincode. Activeer uw Smartcard van zodra u deze met de pincode ontvangen heeft. Als uw SmartCard is vervallen, kunt u op de Isabel website een vervangende Isabel SmartCard aanvragen.

Wanneer u uw SmartCard per post ontving, vergeet dan niet om de ontvangstbevestiging samen met een kopie van uw identiteitskaart naar uw bank terug te sturen. Uw Isabel SmartCard zal activeerbaar zijn binnen een termijn van 2 werkdagen.

Gelieve volgende zaken bij de hand te houden:

 • De pincode die bij de Isabel SmartCard hoort. U ontving een brief met een activeringscode hiervoor, of uw kreeg het op de scherm juist voor de activatieprocedure.
 • De Isabel SmartCard die u wilt activeren.

Mac: dark mode kan ervoor zorgen dat de Isabel Card Activator niet correct wordt weergegeven.

 • Kies tijdelijk voor light mode in System Preferences > General > Appearance.

Stappen:

 

 1. Navigeer naar https://www.isabel.eu/activator

 2. Lees en accepteer het beveiligingsadvies. Klik op 'Activeer met tijdelijke pin code' 3. Voer de Isabel SmartCard die geactiveerd moet worden in in uw Isabel-kaartlezer en toets de pincode (= tijdelijk paswoord) in m.b.v. het klavier van de kaartlezer. De pincode vindt u terug in de pinbrief die u hebt ontvangen van Isabel, of op de scherm juist voor de activatieprocedure, met uw eID of oude Isabel SmartCard. Dit paswoord bestaat uit 8 cijfers.

  Opgelet:
  • U hebt slechts 5 pogingen om het juiste paswoord in te geven. Uw SmartCard wordt permanent geblokkeerd na 5 incorrecte pogingen. 4. Paswoord wijzigen:
  • Voer het nieuwe paswoord in m.b.h. het klavier van de Isabel kaartlezer en bevestig met de knop. Geldige Isabel-paswoorden bestaan uit 6 tot 8 cijfers.
  • Voer het paswoord dat u gekozen hebt nogmaals in en bevestig met de knop op de Isabel kaartlezer, dit om zeker te zijn dat u geen typefout hebt gemaakt. 5. Kaart verifïeren: Controleer of de Isabel SmartCard weergegeven op uw scherm overeenstemt met de kaart in uw Isabel-kaartlezer.

  • Is dat het geval, klik dan op Ik ga akkoord om verder te gaan.
  • Is dat niet het geval, klik dan op Annuleren en bel Isabel Customer Care of start de certificatieprocedure later opnieuw op. 6. Verwijder de SmartCard 7. Voltooien: U hebt de certificatieprocedure voltooid en uw Isabel 6 SmartCard is geactiveerd.

Voor alle problemen tijdens de activatieprocess, gelieve deze oplossing te volgen.

Hoe mijn Isabel SmartCard activeren?
45146
23/07/2020