Hoe aliassen instellen voor opdrachtgevende en rekeninginfo rekeningen

Document ID: 1088
Gewijzigd: 19/04/2019

Inhoud:

In het overzicht van de beschikbare rekeningen of in de lijst van opdrachtgevende rekeningen wordt de naam van de rekeninghouder, gekozen door de bank, weergegeven. Indien deze naam verwarrend of onduidelijk is, kunt u ook een eenvoudigere naam of alias instellen. 

Waarom een alias instellen?

U kunt bij het aanmaken van een betaling zoeken op een alias, indien voor deze opdrachtgevende rekening een alias werd ingesteld.

Als u een alias instelt voor uw rapporteringsrekening dan zal de alias worden weergegeven in het Rekeninginfo overzicht in plaats van de originele naam van de Rekeninghouder (zoals geconfigureerd door uw bank).

Waar instellen?

Belangrijk: Aliassen worden apart ingesteld voor opdrachtgevende rekeningen en apart voor rekeninginfo rekeningen. Dit betekent dat een alias ingesteld in de Rekeninginfo tab niet beschikbaar is in de Verrichtingen tab en vice versa.

  • Aliassen voor rekeninginfo rekeningen: Selecteer de tab Rekeninginfo > Rekeningaliassen, in het linker navigatiemenu.
  • Aliassen voor opdrachtgevende rekeningen: Selecteer de tab Verrichtingen > Rekeningaliassen, in het linker navigatiemenu.

Fouten oplossen

Mijn alias is niet beschikbaar bij het aanmaken van een betaling of bij het raadplegen van rekeninginformatie

  1. Een alias geconfigureerd in de tab Rekeninginfo is niet altijd beschikbaar* bij het aanmaken van een betaling of vice versa. Zorg er voor dat u een alias instelt in zowel de Rekeninginfo als in de Verrichtingen tab.

    (*) Afhankelijk van bank tot bank: sommige banken werken met een systeem waardoor u een alias maar op één enkele plaats moet ingeven zodanig dat deze dan zowel beschikbaar is bij het aanmaken van een betaling als bij het raadplegen van uw rekeninginformatie.

  2. Indien uw alias niet wordt weergegeven in de Rekeninginfo tab, kijk dan na of de optie "Aliassen tonen in plaats van namen van rekeninghouders" aangevinkt is in Voorkeuren > Rekeninginfo.
Hoe aliassen instellen voor opdrachtgevende en rekeninginfo rekeningen
1088
19/04/2019