Zijn instantoverschrijvingen mogelijk in Isabel 6?

Document ID: 46052
Gewijzigd: 25/03/2019

Sinds begin maart bieden een aantal Belgische banken instantoverschrijvingen aan. Bij deze zogenaamde flitsbetalingen gaat het om één enkele transactie tussen verschillende banken (voorlopig enkel Belgische banken) die onmiddellijk uitgevoerd wordt.

Voorlopig ondersteunt Isabel 6 de functie nog niet om zulke instant betalingen in te leiden. Voor B2B-betalingen zijn er namelijk bijkomende vragen rond de beveiliging van dit type overschrijvingen, de ondersteuning bij een groep van betalingen en het maximum toegelaten bedrag bij de verschillende banken. Het is noodzakelijk dat deze vragen eerst beantwoord worden, alvorens we in Isabel 6 instantoverschrijvingen kunnen aanbieden.

Dit zal een bank-specifieke en stapsgewijze introductie zijn: een lanceringsplanning geven is daarom heden niet mogelijk.

Rapportering van instantoverschrijvingen is wel ondersteund in Isabel 6. De CODA files beschikbaar in Isabel 6 bevatten nl instantoverschrijvingen: Transaction Family 02 duiden de transacties aan van het type ‘instant SEPA Credit Transfer’.

Mocht u nog bijkomende vragen hierover hebben, aarzel niet om ons te contacteren.

Zijn instantoverschrijvingen mogelijk in Isabel 6?
46052
25/03/2019